Hans Brink

Foto Hans Brink

Sinds 14 november 2004 ben ik 1* IADS duikinstructeur. In oktober 2009 heb ik een Cross-over naar IDD gemaakt en ben daarbij aanvullend opgeleid om op te kunnen leiden tot hogere brevetten. Inmiddels ben ik Medical Trained instructeur en Oxygen Provider Instructeur.
In 1985 ben ik begonnen met duiken bij de duikvereniging DOV Botlek in Spijkenisse. Het 1* duikbrevet (NOB) heb ik in november 1986 gehaald. Inmiddels had ik toen 36 duiken gemaakt in zowel de Grevelingen als het Oostvoornsemeer.
In 1988 volgde het 2* brevet met 78 duiken in mijn logboek. Tot begin 1990 dook ik bijna elke week wel ergens in Zeeland (Oosterschelde, Grevelingen) of in  het Oostvoornsemeer. Ook heb ik onderwater gezeten op onwaarschijnlijke plekken zoals de Rotte (omzagen van palen onderwater met 0 zicht), het Volkerak (opsporing van een verloren scheepsschroef : 0 zicht) en de buitenhaven van Vlaardingen (inspectie en reparatie aan schepen). Deze plekken zijn niet geschikt voor recreatief duiken.
Na mijn verhuizing naar Twente, ben ik in 1995 lid geworden van Duikvereniging Sirius te Haaksbergen. In de jaren hierna heb ik samen met een aantal andere leden van Sirius het 3* brevet gehaald. In 2004 werd na een opleiding van een half jaar het 1* IADS Intructor brevet bemachtigd.
Inmiddels bevat mijn logboek meer dan 400 duiken, variërend van duiken in zowel het zoete water van de Grasbroekplas tot het zoute water van de Oosterschelde, en duiken in 1 graad Celcius koud water (nieuwjaarsduik) tot 31 graden in Australie (Great Barrier Reef), de Rode Zee en de Middellandse zee (Kreta en Malta).

 

 

Top

Duikvereniging Sirius  | info@siriusduiken.nl