Opleidingen

Binnen de vereniging zijn diverse opleidingen mogelijk. De instructeur van de vereniging is bevoegd duikers op te leiden tot en met Divemaster. Daarnaast zijn ook andere opleidingen mogelijk zoals "Rescue Diver", Clubinstructeur etc. Hiervoor wordt in principe samengewerkt met een instructeur van buitenaf.

De opleidingen starten aan het begin van het winterseizoen. Wij willen ieder jaar een groep beginnende duikers opleiden tot Open Water Diver. Naar behoefte kan er eveneens een opleiding tot Advanced Open Water Diver worden gepland.

Een aantal specialties kunnen binnen de vereniging worden gegeven.

Open Water Diver:

Deze opleiding start in november aan het begin van het winterseizoen.

Na 5 modules met zwembadvaardigheden en theorielessen, wordt het binnenwatergedeelte van deze opleiding afgewerkt. Daarna volgt het buitenwatergedeelte dat in principe van medio april tot en met juni wordt gegeven.

Bij aanvang van de opleiding is er een basisuitrusting nodig bestaande uit een duikmasker, snorkel, vinnen. Het is verstandig om bij de aanschaf informatie in te winnen over de eisen die aan deze materialen moeten worden gesteld. De instructeur is altijd bereid een helpende hand toe te steken bij deze materiaalkeuze.

Vanaf het begin van de zwembad trainingen wordt gebruik gemaakt van perslucht apparatuur. De aanschaf van eigen apparatuur aan het begin van de opleiding is niet nodig. Vaak is het verstandig eerst eens rond te kijken wat er te koop is op dit gebied. De vereniging heeft eigen persluchtapparatuur en loodgordels voor duikers in opleiding waarvan tijdens de opleiding gebruik kan worden gemaakt.

Advanced Open Water Diver

Afhankelijk van de behoefte kan deze opleiding eveneens jaarlijks worden verzorgd. De theorielessen vinden in principe in het winterseizoen plaats. Het praktijk gedeelte volgt daarna gedurende het zomerseizoen.

Specialties

IDD medical trained en IDD Oxygen Provider kunnen worden gedaan door de duikers, maar ook door eventuele partners die niet duiken.

 

Wil je meer weten over de mogelijkheden om een duikopleiding te volgen: Bel of mail

 

Hans Brink

Tel:

053-5740792

 

Mail:

hsbrink@brinkonline.nl


 

 

Top

Duikvereniging Sirius  | info@siriusduiken.nl