Overige plassen

Het Stroombroek (Doetinchem)

Deze plas is nabij een vakantiebungalowkamp gelegen. Vanaf de snelweg (A18) is de plas goed te bereiken. De parkeerplaats is tot aan het begin van het seizoen (midden juni) vrij toegankelijk. Daarna wordt hij afgesloten met een slagboom en moet er worden betaald om te mogen parkeren.

In het voorjaar is het water vaak mooi helder hetgeen in de loop van juni vaak snel verslechterd.  

't Hilgelo (Winterswijk)

Deze plas is ontstaan als zandafgraving. Enkele jaren geleden is het afgraven gestopt. De plas is vrij helder, maar duikers die er recent (dit voorjaar) hebben gedoken konden vrij weinig leven in het water ontdekken.

Bussloo (Deventer)

Recreatieplas die ten opzichte van de Deventer net aan de andere kant van de IJssel ligt. Hoewel dit in oost Nederland een populaire duikplaats is, kan het zicht daar toch wel vaak erg tegenvallen. De in het water gelegen objecten maken het toch wel tot een leuke duikplaats. NB ma zonsondergang mag men niet meer op het terrein rondom de plas aanwezig zijn.

 Slingeplas (Bredevoorde)

Goed bereikbare plas waarin een onderwaterhuis is gelegen. De laatste jaren was het zicht in deze plas op dagen dat onze vereniging aldaar onder water wilde, bedroevend slecht (soms minder dan 30 cm)

 Hambroekplas (Borculo)

Weinig bezochte plas met vaak beperkt zicht. Niet veel dieper dan 6m.

"Roelofsgat" Beek (Gld)

Deze plas is eveneens ontstaan uit een zandafgraving. Helaas is deze plas niet publiek toegankelijk. Het water is het hele jaar door zeer helder en bevat een veelheid aan vissen. Het diepste punt ligt op ongeveer 20 m.

Top

Duikvereniging Sirius  | info@siriusduiken.nl